Oferty banków – lokaty, kredyty, waluty
Temat: patelnia żeliwna Najlepsze patelnie zeliwne robia Cyganie - sa niezniszczalne. Nieraz na targu jeszcze mozna je spotkac jak Cyganie sprzedaja. Źródło: forum.muratordom.pl/showthread.php?t=138393
Temat: Patelnia żeliwna, stalowa itp kuchenne duperele:( Gary !!! w IKEA są patelnie żeliwne nadające się na wszystkie rodzaje płyt, zerknij tutaj: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/08990/. A co do termometrów - miałam kiedyś taki komplet garnków i uważam to za zawracanie głowy i naciąganie na kasę. wcale na to nie patrzysz, pomijając już dokładność pomiaru... nie ma to jak podnieść pokrywkę i zajrzeć, co tam słychać, przy okazji niuchając zapachy :lol:
pozdrawiam,
pulkovnica Źródło: forum.muratordom.pl/showthread.php?t=107557
Temat: patelnia - jaka ...a przynajmniej z jego minimalną ilością. Niestety w żadnym odwiedzonym sklepie AGD nie mogę znaleźć osoby, ktora moglaby mi doradzić :(
Widzialam w sklepie patelnie tytanowe i teflonowe, ale nie wiem ktora najlepiej nadaje się do "zdrowego" smażenia :confused:
Ani tytan ani teflon nie są zdrowe, bo podczas smażenia uwalniają się z nich szkodliwe związki metali.
Do beztłuszczowego smażenia najlepsze są patelnie żeliwne. Nic nie przywiera, trzeba tylko przed użyciem przetrzeć je oliwą (np. z oliwek).
Ja używam tej: http://czerwonamaszyna.pl/patelnia-d...cm,7544,p.html i jestem baaaardzo zadowolona. Jedyny mankament że jest dość ciężka, ale można się przyzwyczaić. Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=198580
Temat: kolor kadluba To może opisz w skrócie tą technologię, please.
Teflon z kuchi to już wylatuje. Najnowsze badania dowodzą, że zciera się i te drobinki połykamy wraz z usmażonym pokarmem, co powoduje jakieś brzydkie choroby żołądka. Zauważ, że teraz najbardziej "trendy" są patelnie żeliwne. Najlepiej (ze względu na cenę) z bazaru od przyjezdnych handlarzy. Najnowocześniejsze (czytaj najadroższe) patelnie w sklepach technologicznie przypominają patelnię jaką stosowała moja babcia w małym domku na wsi. Patelnia ta wisiała koło węglowej kuchni i zawsze był czarna, momo częstego szorowania.
Och... Ale się rozmarzyłem!.... Babci nie ma już dawno. Nawet tego domku już nie ma... Nie wspomnę o łąkach... Źródło: sailforum.pl/viewtopic.php?t=3117
Temat: Patelnia żeliwna - do znawców patelni ;) Patelnia żeliwna - do znawców patelni ;)
Witam, kupiłem 2 patelnie żeliwne - jedna sprawdza się bez problemu, na drugiej po podgrzaniu tłuszczu i wycieraniu patelni papierem jest on brudny/szary, na początku był czarny niemal. Co to może być za zabrudzenie i czym można sobie z tym poradzić ? Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360378
Temat: Irys - komentarze Jestem, jestem :lol: !
Dzisiaj rano pijechalam do Lidla, bo byla nowa promocja, a w niej foremki do wykrawania ciasteczek. Foremki kupilam (jest 26 wzorow, w tym wiele swiatecznych), do tego naczynie szklane do tarty zaroodporne (byly rozne takie naczynia), foremki do pierogow (3 wielkosci w komplecie), urzadzenie siekajace do cebuli i innych warzyw.
Na koniec wladowalam do koszyka 2 patelnie zeliwne, strasznie ciezkie pokryte powloka umozliwiajaca smazenie bez tluszczu - sa rewelacyjne! Mam w domy 6 patelni tefala ale zadna nie jest tak wykonana jak te niemieckie. Ciesze sie strasznie, bo juz dawno nic do domu nie kupowalam. Moze dziwna jestem ale bardziej cieszy mnie pierdolko do domu niz ciuch :roll: , zakupy ciuchowe z koniecznosci tylko robie. Dodam, ze patelnie byly w promocji i naprawde warto. Źródło: forum.muratordom.pl/showthread.php?t=63513
Temat: Jaka patelnia najlepsza??? ...ma już kilka lat - od 2 do 5. Nie zauważyłam, aby odchodził z nich teflon. Bardzo tego przestrzegam, używam tylko plastikowych lub drewnianych łyżek lub łopatek, nie rozgrzewam do "czerwoności"- podobno teflon bardzo tego nie lubi i myję z małą ilością płynu delikatną szmatką. Po umyciu suszę i nacieram oliwą ręcznikiem papierowym. Świetnie się na nich smaży, dusi i piecze również z małą ilością tłuszczu.
Polecam również patelnie żeliwne - mam jedną, jest niezniszczalna, stara jak świat i strasznie ciężka. Świetnie sprawuje się do ładnego przysmażenia na intensywny zloty kolor. Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=401006
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plmandragora32.opx.pl
|