Oferty banków – lokaty, kredyty, waluty
Temat: Na Wielkanoc ...wątróbką i cebulą. Do masy wbij jajka, dodaj śmietanę, pistacje i przyprawy: imbir, gałkę , sól, pieprz i sos sojowy. Na końcu wlej koniak, wymieszaj (najlepiej ręką), sprawdź smak i konsystencję (w razie potrzeby dodaj troszkę wywaru mięsnego). Masę przełóż do natłuszczonych foremek. Przykryj folią aluminiową i piecz 45-60 minut w kąpieli wodnej w temp. 180°C. Ostudź, wyjmij z foremek. Przed podaniem możesz posypać pistacjami. Pasztet jajeczny
Składniki:
- 9 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- 2 cebule (20 dag)
- 10 dag śmietany 22-procentowej
- 3/4 szklanki bułki tartej
- 3 łyżki groszku z puszki
- po 2 łyżki koperku oraz natki pietruszki
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki sera edamskiego
- sól
- pieprz; do przygotowania formy: 1 łyżka margaryny
- 2 łyżki bułki tartej.
Sposób przyrządzania:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i... Źródło: nedds.pl/index.php?showtopic=69823
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plmandragora32.opx.pl
|