Oferty banków – lokaty, kredyty, waluty
Temat: ZIOŁA, PRZYPRAWY...do wegetarianskiej strawy ...W kuchni używane są suszone kłącza, które dają potrawom złoty kolor i ostry smak. Jeden ze składników mieszanki curry, ostryż można używać do ryżu, sosów i warzyw.
Oregano, Origanum vulgare
Znane również jako lebiodka oregano, to rosnący dziko w krajach śródziemnomorskich majeranek. Używany do przyprawiania sałaty, pizzy, pomidorów, potraw z grochu. Podobny w smaku i zapachu do majeranku uprawianego, choć nieco subtelniejszy Palczatka cytrynowa, Cymbopogon citratus
Suszone lub świeże liście i łodygi mają silny cytrynowy smak i zapach. Palczatka jest popularna w krajach Dalekiego Wschodu do przyprawiania sosów, zup, warzyw.
Papryka ostra, Capsicum annum
Jedna z najstarszych roślin uprawianych w Ameryce, papryka używana jest jako pikantna przyprawa w wielu kuchniach świata. Bardzo ciekawe efekty smakowe można otrzymać łącząc paprykę z cynamonem lub... Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=377
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plmandragora32.opx.pl
|