Mount Power pasteryzacja przetworów Index pas słucki passat blue paweł herod
 

Oferty banków – lokaty, kredyty, waluty

Temat: Morele w sosie własnym
Witaj aga-a. Ja też nie jestem ekspertem od pasteryzowania. Ale posłużyłam się wytycznymi dziuni na ten temat w przepisach - kuchenne ABC - pasteryzacja przetworów w piekarniku i w garnku. Ja zrobiłam to "na mokro" w garnku, ponieważ zalecana temperatura wynosiła 90 st., a dziunia ustawia piekarnik na 130 st. Ponieważ było tego mało- 3 większe i 2 mniejsze słoiczki - to zmieściły mi się do największego garnka. Dobrze - zamieszczam zalecenia dziuni, a Ty wybierzesz sposób, który Ci bardziej odpowiada....
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=29014



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mandragora32.opx.pl