Oferty banków – lokaty, kredyty, waluty
Temat: regionalne smakołyki Ewa mam wersję podobną do zapiekanki Twojej Babci, dodaję tylko jeszcze jakąś pachnącą wędlinkę i zamiast śmietany idzie żółty serek. Te ziemniaczane kluseczki robię z białym serem w środku i u mnie nazywa się to pacypoły (Moderator osobisty mówi cepeliny ). Mam wersję nowoczesną - zero roboty i też pyszne, z gotowanych ziemniaków i odrobiną surowych urartych. Nie ma wyciskania i całej tej zabawy. Smak może już nie taki sam ale też pyszne. A poza tym niestety smaki naszych babć już są często nie do odtworzenia.
Halniaczku masz zaklepane pieczenie chleba ale jest to impreza dwudniowa, wymagająca dodatkowej oprawy lub jakby to powiedzieć... Źródło: carpatia.mielec.pl/viewtopic.php?t=141
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plmandragora32.opx.pl
|